Info

HET VOORSTEL

EEN BIËNNALE VAN IDEEËN


CULTUURCENTRUM DE STEIGER MENEN


DEADLINE OPEN CALL: 1 mei 2020

TENTOONSTELLING van 9 september tot 18 oktober 2020


Sinds 2018 organiseert het Menens Cultuurcentrum De Steiger tweejaarlijks een tentoonstelling waarvoor kunstenaars een artistiek voorstel of idee kunnen indienen. Want deze tentoonstelling gaat over verbeelding en verlangen. Het uitgangspunt is dat ook een niet uitgevoerd of zelfs onuitvoerbaar artistiek idee op zich een kunstwerk kan zijn.


Uit de ingediende voorstellen worden een aantal ideeën of voorstellen geselecteerd door een jury. Die worden of als idee op zich, óf uitgevoerd, opgenomen in de tentoonstelling. Curator Hans Martens selecteert aanvullend een aantal kunstwerken die het uitgangspunt van de tentoonstelling versterken. De geselecteerde ideeën voor ‘Het Voorstel’ krijgen in de ruimte maar ook in een bijhorende publicatie een plaats tussen de door de curator geselecteerde kunstwerken.

De jury selecteert dus ook een aantal artistieke voorstellen die effectief uitgevoerd worden in overleg met de kunstenaar en dat in de tentoonstellingszaal, de omgeving van het cultuurcentrum of de openbare ruimte.


Vrij toegankelijk van woensdag t.e.m. zondag, telkens van 14 tot 18 u. 


De publicatie die bij de eerste editie van Het Voorstel hoorde kan je hier downloaden.

Voor foto's van die eerste editie klik hierDe